Kerstgedachte: 30 graden en een Cerveza.

Terwijl heel Nederland aan de konijn, kalkoen of rollade onder een spar zit, ben ik heel ergens anders mee bezig.

Palmbomen. Iberico ham. Zonnebrand. Rioja. Crema Catalana. De kleur van mijn zwembroek. Het sixpack (nét) daarboven. Gazpacho. Siesta. Cervesas. En Duende, natuurlijk (waar je, als je zin hebt,  hier meer over leest).

Dat komt omdat Tibor Olgers me gevraagd heeft mee te gaan als trainer op zijn ‘Dapper DGA Business Retreat’, van 28 mei tot en met 1 vrijdag 1 juni aanstaande, in Sitges, Catalonië.

Spanje, ja.

Nu kennen jullie inmiddels mijn aperte hekel aan ‘so called’ business coaches en retreats, en al dat vreselijke gelul met e-boekies, webinars en marketingfunnels daaromheen. Dus als ik ‘ja’ zeg tegen zoiets, waar ik normaal een fittie tegen voer, dan moet het wel bijzonder zijn. En dat is het ook.

Ik heb Tibor met eigen ogen bezig gezien. Een jaartje nu. Onder andere met mij. Geloof me: dat hij mij in het spoor gekregen heeft, mag een wereldwonder heten. Dus dan lukt het zeker met jullie.

Maar: ik zag hem ook met anderen bezig. Bijvoorbeeld met Richard de Leth, Jurjen Tegelaar, Daphne Lie, José van Dijken, Frank van der Veer, Rob Marrevee, Lonneke Benningshof en Wouter Kleinsman. Ik ben dus niet de enige die laaiend enthousiast is.

En als je écht wilt weten hoe zo’n week in Spanje je leven totaal ontwricht, op z’n kop zet en 10 x beter maakt, dan moet je bij Daphne De Ruijter zijn. Van DAPR pants – kledingmerk. Vraag haar maar eens waarom Tibor deze retreat uit respect de ‘Dapper-week’ genoemd heeft – vraag haar maar eens wat er daar vorig jaar met haar gebeurde.

Nog meer superlatieven? Jazeker. Wat ik zo slim vind aan wat Tibor doet, is dat-ie snapt dat dat hij meerdere coaches nodig heeft. Met meerdere specialiteiten. Zodat iedereen doet waar hij of zij goed in is. En er door de kracht van verbinding een tsunami van coaching ontstaat, waar ik met mijn De 40-urige Niet Werk Week nog wat van kan leren.

Zo neemt hij naast mij ook Mark Soons mee. Die de rem eraf haalt. En Bernd Mintjes (Google hem maar eens), die je bij de les houdt en de financiën op orde. En Vincent Schot, die op z’n 30ste al z’n 3e start-up aan het verkopen is. Niet misselijk.

En als je dat toch wordt, dan zijn daar altijd nog Lisa Mercedes Martinez Iglesias en Kelly Tji om je met hun onverdeelde aandacht door je emotionele huishouding te loodsen. Of die je om aspirientjes kunt vragen.

Zo, ik weet niet meer wie of wat ik nu nog kan taggen, dus over naar de ‘call-to-action’. Tibor is zelf al lekker bezig geweest, dus er zijn al 5 plekken weg. Dat betekent dat er nog maar 5 over zijn. Eén dezer dagen gaat mijn nieuwsbrief eruit, het lijkt me stug als die andere 5 daar niet uit komen.

Wil je zeker weten dat je erbij bent, klik dan even hier. En meld je aan. Dan gaat Tibor kijken of je wel DGA genoeg bent (en vooral geen starter). Met een beetje geluk, kom je door de ballotage. En mag je 3.900,00 aftikken om o.a. samen met mij bij 30 graden in de schaduw je leven en je bedrijf onbetaalbaar op z’n kop te zetten, en het er binnen no-time tig keer uit te hebben.

Hasta la vista, baby! (En Felice Navidad, natuurlijk).